TÉLIKERT – HALÁSZTELEK

Home » TÉLIKERT – HALÁSZTELEK

Az ügyfél irodájának kibővítéseként egy tárgyaló és előadóhelyiségül szolgáló télikertet építettünk, alumínium vázszerkezettel, félnyeregtetős kivitelben, negyedkör alapterületű szegmensíves tetőszerkezettel, polikarbonát tető és üveg homlokzati megtöltéssel. A megvalósulást folyamatát a továbbra kattintva olvashatja.

Egy kerékpár alkatrészekkel, sportfelszerelésekkel foglalkozó cég kívánt létrehozni egy bemutatók, prezentációk tartására alkalmas exkluzív  helyiséget. Több helyiségméret, forma és koncepció után – az engedélyezési nehézségek miatt – egy a korábban tervezettnél kisebb, 30 m2 alapterületű télikert szerkezet mellett döntöttek.

Több formaterv közül:

az alábbit választotta az Ügyfél:

A megbeszélések szerint előkészítették a télikert fogadókörnyezetét:

A télikert a tetőben és az oldalfalon is alumínium télikert rendszerből épült, a cég arculatának megfelelően RAL 5005 kék színben. A végső forma félnyeregtetős télikert tetőszerkezet, melynek végén lezárásként negyedkör alapterületű szegmensíves oldalfal csatlakozik.

A képen a legyártott, még szinterezetlen alumínium télikert tetőszerkezet látható.

A télikert fűtését 35 cm magasságú, földön álló radiátorok biztosítják, melyek eltakarására 35 cm magasságú parapetfal került kialakításra a télikert valamennyi oldalán.

A télikert ereszaljmagassága 240 cm, a tető dőlésszöge 10 fokos. A vázszerkezet felállítása és az ellenőrző méretvétel után a héjalások és nyílászárók elhelyezése következett,  végül elkészült szerkezet:

A télikert tetőszerkezetén 25 mm-es 9 rétegű 8 légkamrás víztiszta polikarbonát, az oldalfalakon 24 mm-es kétrégtegű, Argon gázzal töltött, Low-E bevonatos üveg gondoskodik a megfelelő hőszigetelésről.

A meglévő épület a felépült télikerttől alumínium hőhídmentes teleszkópos tolóajtóval választható el, melynek szárnyai a falnyílás mellé tolhatók, így a teljes nyílást átjárhatóvá téve.