TÉLIKERT – SZOLNOK

Home » TÉLIKERT – SZOLNOK

Feladatunk egy alumínium szerkezetű, 6,0 x 4,2 méter befoglaló méretű félnyeregtetős télikert gyártása és szerelése, üveg tetőszerkezettel és üveg homlokzattal. A megvalósulás folyamatát az alábbiakban találja.

A feladat egy meglévő terasz kibővítése, és egy télikert gyártása és építése. A tervezett télikert félnyeregtetős, egy elülső és két alakos oldalfallal ellátott szerkezet. A negyedik – hátsó – oldalon a ház biztosítja a rögzítési lehetőséget.

A szerkezet kb 6 méter szélességű, és 4,2 méter mélységű, homlokzati magassága (ereszmagasság) 2,2 méter, a fali indítómagasság 2,9 méter. Eszerint a télikert tetőszerkezetét és első oldalát 6 raszterre, oldalfalait 4 részre osztottuk. A teraszbeépítés vázszerkezete a tetőn és az oldalfalon is hőhídmentes alumínium. Az egyik oldalfalon kétszárnyú tolóajtó, a szemben lévő oldalon bukó-nyíló ablak került elhelyezésre.

A Megrendelő a tetőszerkezeten biztonsági ragasztott két rétegű üveget, az oldalfalon a standard két rétegű üveget választott.

A télikert mögötti falon egy mellékhelyiség szellőzője található, melyet a Megrendelő igényei szerint a télikert oldalfalán vezettünk ki légcsatorna segítségével.

A Megrendelő igényére a szerkezet színe nem hagyományos, hanem egy közel fekete Ral szín.